Er is meer

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum fietsroutes op de weg en MTB-routes uitgezet. Voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. 

Ook organiseert het museum periodiek bijeenkomsten of exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France, etc. U bent van harte welkom!

 

Wat in 2020 .......

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Joop Zoetemelk de Tour de France won en Hennie Kuiper eervol tweede werd. Uiteraard zal het  Hennie Kuiper Wielermuseum hieraan aandacht besteden. In het museum zal in de maanden juni en juli een speciale expositie worden ingericht, waarbij de prestaties van Joop en Hennie in Tour de France van 1980 centraal zullen staan. Bovendien kunt u dan op een groot beeldscherm kijken naar live-beelden uit de Tour de France met een toelichting van Hennie.

......... wielrennen is eerst het bord van je tegenstander leegeten, voordat

je aan je eigen bord begint

Hennie Kuiper - Kampioen Wilskracht