Er is meer

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum fietsroutes op de weg en MTB-routes uitgezet. Voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. 

Ook organiseert het museum periodiek bijeenkomsten of exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France, etc. U bent van harte welkom!

 

Wat in 2021 .......

In september 2021 wordt in België (Vlaanderen) het WK Wielrennen georganiseerd. In samenwerking met het wielermuseum Koers in Roeselare (B) zal het  Hennie Kuiper Wielermuseum in de zomermaanden en in het najaar van 2021 hieraan aandacht besteden. Hennie bewaart goede herinneringen aan België. Denk onder meer aan het wereldkampioenschap in Yvoir (1975) en de overwinning in de Ronde Vlaanderen (1981).

Bovendien kunt u in juli van 2021 op een groot beeldscherm kijken naar live-beelden uit de Tour de France  in combinatie met een toertocht vooraf.

......... wielrennen is eerst het bord van je tegenstander leegeten, voordat

je aan je eigen bord begint

Hennie Kuiper - Kampioen Wilskracht