Jaarlijks, medio april, staat de Hennie Kuiper Classic in het Teutoburgerwald op het programma. De toertocht in het Duitse landschap over een afstand van 95 en 120 kilometers telt 1345 en 1863 hoogtemeters door idyllische dorpen in een glooiend landschap.

De gele trui van Mike Theunissen, gedragen tijdens de Tour van 2019 ..... nu in het Hennie Kuiper Wielermuseum naast de rose trui van Tom Dumoulin (2017 Giro d'Italia)

Vanuit het museum zijn 14 fietsroutes uitgezet: 5 knooppunt routes voor de recreatieve fietser, 3 wegroutes voor de sportieve fietser en 6 MTB-routes. Bovendien kunt u vanuit museum kiezen uit 5 wandelroutes. 

Nu in het Hennie Kuiper Wielermuseum de fiets waarop Hennie zijn eerste jaar als amateur reed in het tricot van Han Wurtz, een wielerspeciaalzaak uit Deventer (HWD). De fiets heeft 5 versnellingen, pedalen met toeclips en stuurcommandeurs om te schakelen. Schenker van de fiets is Jacqueline Minnema-Wurtz, de dochter van Han Wurtz. Met een renner uit Olst, Hans Troost, trok Kuiper in de zomervakantie van 1968 naar Antwerpen. Daar maakte hij voor het eerst in zijn leven kennis met de kasseien. Hij eindigde als laatste. Vanaf Markelo reed hij na een lange terugreis de laatste 50 km op de fiets naar huis. 's Nachts om  half twee kwam Hennie zich bij zijn ouders in de slaapkamer melden om te zeggen dat hij weer thuis was. 

Hennie Kuiper - Kampioen Wilskracht

.