Logo-HKW kopie.jpg
ACTIVITEITEN

DENEKAMP (Noord Deurningen)

Schotboekweg 2 (Erve Kuiper)

ER IS MEER

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum 14 fietsroutes uitgezet: 5 knooppuntroutes voor de recreatieve fietser, 3 wegroutes voor de sportieve fietser en 6 MTB-routes. Bovendien kunt u vanuit het museum kiezen uit 5 wandelroutes.

Ook organiseert het museum periodiek bijeenkomsten en exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France of een klassieker, etc. U bent van harte welkom!

 ".... fietsen is een samenspel van

                                     souplesse en kracht ..... "

                                                                HENNIE

Race-81km.jpg
Knooppunten 42km.jpg
MTB-43-km.jpg
IMG_2987.jpg
IMG_2981.jpg
IMG_5137.jpg
IMG_4421_edited.jpg
IMG_5401.jpg

HENNIE KUIPER CLASSIC

Op zondag 18 april 2021stond dit jaar wederom de Hennie Kuiper Classic op het programma, maar vanwege de Corona maatregelen in Nederland en Duitsland kan de tocht NIET doorgaan. Een toertocht in het Teutoburgerwald (D) over een afstand van 92km en 120 km. De tocht door idyllische dorpen in een glooiend landschap telt 1345 (92km) en1863 (120km) hoogtemeters. Start vanuit Ibbenbüren (D) tussen 7.30-9.30 uur (92km) en 7.30-9.00 uur (120km) na voorinschrijving. De eerstvolgende Hennie Kuiper Classic vindt nu plaats op zondag 10 april 2022. Voor meer informatie zie www.owc-oldenzaal.nl/hennie-kuiper-classic

" ...... rust moet een onderdeel zijn

                                      van je training ....... "                                                                                HENNIE

Route.jpg

JULI 2021 ....

Op woensdag 7 juli 2021 kwamen ca. 80 wielerliefhebbers naar het Hennie Kuiper Wielermuseum om samen met Hennie Kuiper te kijken naar een legendarisch bergetappe in de Tour de France. Op die dag ging de 11e etappe van Sorgues naar Malaucène over een afstand van 199 kilometer en werd de Mont Ventoux twee keer beklommen.

 

De ca. 80 wielerhebbers hebben die middag genoten. Onder hen een groot aantal wielervrienden uit België, Zeeland en Noord Brabant. Hennie Kuiper zelf gaf die middag vanuit eigen ervaring aanvullende informatie. 

 

Voorafgaand aan het kijken naar de touretappe namen ca 50 bezoekers deel aan een toertocht van ca. 70 km in de fraaie landschap van Noordoost Twente. De reacties waren lovend. RTV Oost en Twente FM maakten de onderstaande opnamen.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/1985137/De-Tour-kijken-met-je-sportheld-In-het-Hennie-Kuiper-Wielermuseum-kon-het-gewoon

https://www.twentefm.nl/nieuws/67705/0/met-kuiper-wielrennen-door-twente.html


HEIDAG ….
Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen  ruimte in het museum bespreken voor een 'dag op de hei'. Bijvoorbeeld  ‘s morgens vergaderen waarbij u gebruik kunt maken van het grote beeldscherm dat voor u klaar staat, ‘s middags een gezamenlijke lunch en daarna een fiets- of MTB-tocht op een uitgezette route met of zonder begeleiding. Het museum beschikt over een Wifi verbinding.
DSCN4687.JPG
logo%20erve%20kuiper_edited.png
UITLEEN ......
Het Hennie Kuiper Wielermuseum leent uit. Mocht u als ondernemer of organisatie geïnteresseerd zijn in bv. een fiets, een foto, een poster, een beker of combinaties daarvan, laat het dan even aan ons weten. We nemen dan vervolgens contact met u op en bespreken welke mogelijkheden we u op tijdelijke basis kunnen aanbieden. 

CONTACT

Voor nadere informatie en het maken van afspraken kunt u zich wenden tot Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, 7591 ND Denekamp. 

   

     info@ervekuiper.nl

     +31- 653561626.