ACTIVITEITEN

DENEKAMP (Noord Deurningen)

Schotboekweg 2 (Erve Kuiper)

ER IS MEER

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum 14 fietsroutes uitgezet: 5 knooppuntroutes voor de recreatieve fietser, 3 wegroutes voor de sportieve fietser en 6 MTB-routes. Bovendien kunt u vanuit het museum kiezen uit 5 wandelroutes.

Ook organiseert het museum periodiek bijeenkomsten en exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France of een klassieker, etc. U bent van harte welkom!

 ".... fietsen is een samenspel van

                                     souplesse en kracht ..... "

                                                                HENNIE

HENNIE KUIPER CLASSIC

Op zondag 18 april 2021stond dit jaar wederom de Hennie Kuiper Classic op het programma, maar vanwege de Corona maatregelen in Nederland en Duitsland kan de tocht NIET doorgaan. Een toertocht in het Teutoburgerwald (D) over een afstand van 92km en 120 km. De tocht door idyllische dorpen in een glooiend landschap telt 1345 (92km) en1863 (120km) hoogtemeters. Start vanuit Ibbenbüren (D) tussen 7.30-9.30 uur (92km) en 7.30-9.00 uur (120km) na voorinschrijving. De eerstvolgende Hennie Kuiper Classic vindt nu plaats op zondag 10 april 2022. Voor meer informatie zie www.owc-oldenzaal.nl/hennie-kuiper-classic

" ...... rust moet een onderdeel zijn

                                      van je training ....... "                                                                                HENNIE

JULI 2021 ....

Op woensdag 7 juli 2021 kun je in het Hennie Kuiper Wielermuseum op een groot beeldscherm kijken naar een boeiende bergetappe in de Tour de France. Op die dag gaat de 11e etappe van Sorgues naar Malaucène over een afstand van 199 kilometer en wordt de Mont Ventoux twee keer beklommen.

 

De renners vertrekken uit Sorgues. Na 75 kilometer duikt de Col de la Liguière op. Met 9,3 kilometer à 6,7% is dit een opwarmertje voor wat gaat komen. Het peloton zet vervolgens koers naar Sault, een van de drie  vertrekplaatsen naar het hoogste punt van de Provence. Eerst ruim 24 kilometer à 5%, daarna in het kale maanlandschap na Chalet Reynard bijna 8% en in de laatste 2 kilometer zelfs 9,5%. Na de afdaling komen de renners voor het eerst door Malaucène. Daarna langs de voet van de berg naar Bédoin en wordt vanuit die plaats de Ventoux nogmaals beklommen. Loeizwaar, 15,7 kilometer à 8,8% en een wegdek dat nauwelijks meehelpt. Vlak na Chalet Reynard weer 8% en daarna 9,5% richting de zendmast op de Mont Ventoux om daarna na de tweede afdaling in Malaucène te finishen.

 

Iedereen die het wielrennen en met name de Tour de France een warm hart toedraagt is welkom. Hennie Kuiper zelf zal ook aanwezig zijn. Als winnaar van de etappe naar Alpe d’ Huez in 1977 en 1978 kan hij als geen ander de verrichtingen van de tourrenners inschatten en de aanwezige wielerliefhebber hierover informeren. Je bent van harte welkom aan de Schotbroekweg 2 in Noord-Deurningen (Erve Kuiper) vanaf het begin van de uitzending van de NOS. 

 

Mocht je het kijken naar de touretappe willen combineren met een toertocht (racefiets) vooraf, dan kun je op woensdag 7 juli om 12.00 uur vanaf het Hennie Kuiper Wielermuseum meefietsen voor een tocht van ca. 70 km. Na terugkeer kun je douchen en vervolgens kijken naar de spannende bergetappe

HEIDAG ….
Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen  ruimte in het museum bespreken voor een 'dag op de hei'. Bijvoorbeeld  ‘s morgens vergaderen waarbij u gebruik kunt maken van het grote beeldscherm dat voor u klaar staat, ‘s middags een gezamenlijke lunch en daarna een fiets- of MTB-tocht op een uitgezette route met of zonder begeleiding. Het museum beschikt over een Wifi verbinding.
UITLEEN ......
Het Hennie Kuiper Wielermuseum leent uit. Mocht u als ondernemer of organisatie geïnteresseerd zijn in bv. een fiets, een foto, een poster, een beker of combinaties daarvan, laat het dan even aan ons weten. We nemen dan vervolgens contact met u op en bespreken welke mogelijkheden we u op tijdelijke basis kunnen aanbieden. 

CONTACT

Voor nadere informatie en het maken van afspraken kunt u zich wenden tot Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, 7591 ND Denekamp. 

   

     info@ervekuiper.nl

     +31- 653561626.