ACTIVITEITEN

DENEKAMP (Noord Deurningen)

Schotboekweg 2 (Erve Kuiper)

ER IS MEER

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum 14 fietsroutes uitgezet: 5 knooppuntroutes voor de recreatieve fietser, 3 wegroutes voor de sportieve fietser en 6 MTB-routes. Bovendien kunt u vanuit het museum kiezen uit 5 wandelroutes.

Ook organiseert het museum periodiek bijeenkomsten en exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France of een klassieker, etc. U bent van harte welkom!

 ".... fietsen is een samenspel van

                                     souplesse en kracht ..... "

                                                                HENNIE

HENNIE KUIPER CLASSIC

Op zondag 18 april 2021stond dit jaar wederom de Hennie Kuiper Classic op het programma, maar vanwege de Corona maatregelen in Nederland en Duitsland kan de tocht NIET doorgaan. Een toertocht in het Teutoburgerwald (D) over een afstand van 92km en 120 km. De tocht door idyllische dorpen in een glooiend landschap telt 1345 (92km) en1863 (120km) hoogtemeters. Start vanuit Ibbenbüren (D) tussen 7.30-9.30 uur (92km) en 7.30-9.00 uur (120km) na voorinschrijving. De eerstvolgende Hennie Kuiper Classic vindt nu plaats op zondag 10 april 2022. Voor meer informatie zie www.owc-oldenzaal.nl/hennie-kuiper-classic

" ...... rust moet een onderdeel zijn

                                      van je training ....... "                                                                                HENNIE

WAT IN 2021 ....

In september 2021 wordt in België (Vlaanderen) het WK Wielrennen georganiseerd. In samenwerking met het wielermuseum Koers in Roeselare (B) zal het  Hennie Kuiper Wielermuseum in de zomermaanden en in het najaar van 2021 hieraan aandacht besteden. Hennie bewaart goede herinneringen aan België. Denk onder meer aan het wereldkampioenschap in Yvoir (1975) en de overwinning in de Ronde Vlaanderen (1981). ​En denk ook aan de hechte relatie met José de Cauwer, zijn vroegere Belgische meesterknecht. Bovendien kunt u in juli van 2021 op een groot beeldscherm kijken naar live-beelden uit de Tour de France  in combinatie met een toertocht vooraf.

HEIDAG ….
Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen  ruimte in het museum bespreken voor een 'dag op de hei'. Bijvoorbeeld  ‘s morgens vergaderen waarbij u gebruik kunt maken van het grote beeldscherm dat voor u klaar staat, ‘s middags een gezamenlijke lunch en daarna een fiets- of MTB-tocht op een uitgezette route met of zonder begeleiding. Het museum beschikt over een Wifi verbinding.
UITLEEN ......
Het Hennie Kuiper Wielermuseum leent uit. Mocht u als ondernemer of organisatie geïnteresseerd zijn in bv. een fiets, een foto, een poster, een beker of combinaties daarvan, laat het dan even aan ons weten. We nemen dan vervolgens contact met u op en bespreken welke mogelijkheden we u op tijdelijke basis kunnen aanbieden. 

CONTACT

Voor nadere informatie en het maken van afspraken kunt u zich wenden tot Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, 7591 ND Denekamp. 

   

     info@ervekuiper.nl

     +31- 653561626.