Logo-HKW kopie.jpg
ACTIVITEITEN

DENEKAMP (Noord Deurningen)

Schotboekweg 2 (Erve Kuiper)

ER IS MEER

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit.

 

Zo zijn vanuit museum 13 fietsroutes uitgezet: 4 knooppuntroutes voor de recreatieve fietser, 3 wegroutes voor de sportieve fietser en 6 MTB-routes. Bovendien kunt u vanuit het museum kiezen uit 5 wandelroutes.Van elke route ligt een beschrijving met informatie en aanwijzingen klaar in de display in het museum.

 

U kunt een knooppuntroute op twee manieren fietsen. U volgt de groen-witte knooppuntborden in de volgorde zoals in de beschrijving staat aangegeven of u volgt de route met behulp van de app Routiq op uw smartphone. Een route voor de racefiets of mountainbike kunt u enkel en alleen fietsen met de onderstaande GPX-versie op uw navigatieapparatuur. In de beschrijving vindt u verdere aanwijzigingen.   

               

Race - 65 km - Brecklenkamp-Ootmarsum-Reutum-Weerselo-Rossum-Denekamp. De 65 van Hennie.

                

Race - 81 km - Brecklenkamp-Halle(D)-Ootmarsum-Denekamp-De Lutte

Race - 100 km - Brecklenkamp-Halle(D)-Ootmarsum-Denekamp-De Lutte-Gildehaus(D)

               

MTB - 10 km - Noord Deurningen-Nordhorn(D). Route voor de jeugd              

               

MTB - 26 km - Lutterzand-Beuningen-Denekamp

               

MTB - 37 km - Lutterzand-De Lutte-Denekamp

               

MTB - 41 km - Tillenberg(D)-Isterberg(D)

               

MTB - 43 km - Lutterzand-De Lutte-Oldenzaal-Denekamp

               

MTB - 51 km - Lutterzand-De Lutte-Oldenzaal-Denekamp

 ".... fietsen is een samenspel van

                                     souplesse en kracht ..... "

                                                                HENNIE

IMG_2981.jpg
IMG_2987.jpg
IMG_4421_edited.jpg
IMG_5137.jpg
IMG_5401.jpg
 

POSTNL - POSTZEGELS

Op de derde postzegel uit de serie Typisch Nederlands staat bij PostNL de wielersport centraal.  Eerder dit jaar kwamen postzegels over schaatsen en hockey uit. Later volgen nog de sporten zeilen en voetbal. Op 7 april kreeg Hennie Kuiper tijdens de opening van de expositie 'Hennie Kuiper - 50 jaar Olympisch Kampioen' de wielerzegels overhandigd in zijn eigen museum. 

Op de postzegels staat een wielrenner die zijn fiets heen en weer beweegt tijdens een beklimming. Het postzegelvel telt 6 gelijke postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 4 april 2022 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Nederlands-Sporten_Stamp_C_CMYK.jpg

POSTNL - FIETSROUTE

Het Hennie Kuiper Wielermuseum heeft in samenwerking met PostNL een PostNL - Fietsroute ontwikkeld. Over een afstand van 64 km door het rustieke Noordoost Twente.

Je kunt de PostNL-route op twee manieren fietsen. Met de GPX-versie op je navigatieapparatuur (racefiets) en met de hulp van de app Routiq op je smartphone (e-bike, stadsfiets).

 

Je kunt de GPX versie van de route hier downloaden en het kaartje met verdere informatie over het gebruik van Routiq app hier

 

Als je gebruik wilt maken van de app Routiq, moet je Premium-lid zijn. De Routiq app is gratis. Je betaalt voor het Premium lidmaatschap van Routiq € 9,99 per jaar met de eerste 7 dagen als proefperiode. Als Premium lid kun je ook de andere knooppuntroutes die door het Hennie Kuiper Wielermuseum zijn samengesteld zonder internet en met gesproken instructie fietsen. Informatie over deze routes vind je in het museum. 

Je kunt de PostNL route tot 1 september 2022 op elk gewenst moment fietsen en als bewijs een markante (fiets)foto insturen die je onderweg hebt gemaakt. Degene die de mooiste foto aanlevert naar henniekuiperwielermuseum@gmail.com krijgt op 7 september van PostNL en Hennie Kuiper een hem gesigneerd en ingelijst postzegelvel overhandigd. Die dag is het exact 50 jaar geleden dat Kuiper zijn Olympische titel op de weg won. 

PostNL Route 64km.jpg

HENNIE KUIPER CLASSIC

Elk voorjaar staat de Hennie Kuiper Classic op het programma. Een toertocht in het Teutoburgerwald (D) over een afstand van 92km en 120 km. De tocht door idyllische dorpen in een glooiend landschap telt 1345 (92km) en1863 (120km) hoogtemeters. Start vanuit Ibbenbüren (D) tussen 7.30-9.30 uur (92km) en 7.30-9.00 uur (120km) na voorinschrijving. Voor meer informatie zie www.owc-oldenzaal.nl/hennie-kuiper-classic

" ...... rust moet een onderdeel zijn

                                      van je training ....... "                                                                                HENNIE

Route.jpg

 

TOUR DE FRANCE ....

Op donderdag 14 juli 2022 werd de legendarische etappe Briançon - Alpe d'Huez verreden overeen afstand van 166km met onderweg de Galibier en Croix de Fer. De 12e etappe eindigde op de Alpe d'Huez na een slotklim van 13,8 km met 21 haarspeldbochten en een gemiddelde stijgingspercentage van 8,1% met aan het begin en eind de zwaarste delen van 10 à 11%. Hennie schreef op de Nederlandse berg geschiedenis en won in 1977 en 1978 de etappe naar Alpe d'Huez. Een aantal jaren later traden meer dan 5000 lezers van regionale dagbladen in Nederland in zijn voetspoor en bereikten na een intensieve voorbereiding in Nederland de Franse top.

Ca. 50 wielerhebbers hebben die middag genoten. Niet alleen door gezamenlijk te kijken naar een mooi wielerspektakel op een groot beeldscherm, maar ook door deel te nemen aan de PostNL toertocht voorafgaand aan de uitzending. Hennie Kuiper zelf gaf die middag vanuit eigen ervaring aanvullende informatie.

 

Alle reden om in 2023 opnieuw een spannende etappe uit het Tourschema te kiezen en je uit te nodigen voor een mooie wielermiddag ....

DSCN4687.JPG

HEIDAG ….
Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen  ruimte in het museum bespreken voor een 'dag op de hei'. Bijvoorbeeld  ‘s morgens vergaderen waarbij u gebruik kunt maken van het grote beeldscherm dat voor u klaar staat, ‘s middags een gezamenlijke lunch en daarna een fiets- of MTB-tocht op een uitgezette route met of zonder begeleiding. Het museum beschikt over een Wifi verbinding.
logo%20erve%20kuiper_edited.png
UITLEEN ......
Het Hennie Kuiper Wielermuseum leent uit. Mocht u als ondernemer of organisatie geïnteresseerd zijn in bv. een fiets, een foto, een poster, een beker of combinaties daarvan, laat het dan even aan ons weten. We nemen dan vervolgens contact met u op en bespreken welke mogelijkheden we u op tijdelijke basis kunnen aanbieden. 

CONTACT

Voor nadere informatie en het maken van afspraken kunt u zich wenden tot Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, 7591 ND Denekamp. 

Voordat u zich wendt tot Erve Kuiper adviseren we u eerst onze MENUKAART te downloaden. De MENUKAART staan alle mogelijkheden omschreven die Hennie Kuiper Wielermuseum en Erve Kuiper u bieden om de wielersport te beleven en te  proeven. Bedoeld als leidraad om u te helpen voor het maken van een keuze. Wij adviseren u eerst de MENUKAART in te zien en pas daarna contact op te nemen met Erve Kuiper voor verder overleg en detail afspraken. De MENUKAART kunt u hier downloaden.

     info@ervekuiper.nl

     +31- 653561626.